Mijn naam is Aya Taha. Ik ben afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam in de master Pedagogische wetenschappen. Dit heb ik gedaan binnen de specialisatie orthopedagogiek, opvoeding en psychische stoornissen. Binnen Zenmo behandel ik als basis psycholoog volwassenen met uiteenlopende klachten. Hierbij pas ik verschillende behandeltechnieken toe met bijbehorende methodieken. Cognitief gedragstherapeutische technieken en EMDR zijn hier voorbeelden van.

Trauma, stemmingsstoornissen, angst en fobie zijn de meest voorkomende klachten waarvoor ik behandeling bied. Samen met de patiënt breng ik de hulpvraag zo goed mogelijk in kaart, zodat de patiënt de best passende hulp kan ontvangen. Daarnaast is probleemverheldering ook erg belangrijk in de beginfase en kan dat perspectief bieden voor zowel patiënt als behandelaar.

Een goede therapeutische relatie is het fundament voor een goede behandelbeloop. Daarvoor creëer ik een veilige en vertrouwde sfeer voor de patiënt. Naast het Nederlands, kan ik behandeling bieden in het Engels en Arabisch. Mijn Arabische achtergrond is een pré bij gelijk talige patiënten die de Nederlandse taal niet machtig zijn. Naast het taalaspect deel ik als behandelaar vaak ook dezelfde culturele achtergrond als patiënten. Ik hoop dat dit eraan bijdraagt dat patiënten zich gehoord en begrepen voelen.

nl Nederlands
X